September 3, 2014

O nama

Sve je počelo 2008. godine sa našom prvom kozom i željom da se posvetimo zdravom načinu života i ishrane. Koza, kao divna čista životinja savršeno se uklopila u ambijent zelenih padina Fruške gore i izvorske Jazak vode. Sa velikim entuzijazmom i željom, došli smo na ideju da odličan sir koji smo napravili za sebe podelimo sa drugima. Stado smo proširili vrhunskim grlima rase Alpina, koje daju puno mleka. Ishranom smo obezbedili da kvalitet mleka bude takođe vrhunski. U selu Jazak na Fruškoj gori napravili smo farmu koza i mini mlekaru sa ciljem da proizvodimo vrhunski kozji sir, od čistog kozjeg mleka. Receptura je tradicionalna kako bi se obezbedio odličan ukus sira. Mlekara je urađena po važećim propisima koji obezbeđuju maksimalnu higijenu što je od velikog značaja za sa kvalitet sira.

 

Briga za kvalitet

Naš cilj je da savršenim higijenskim uslovima i kontinuiranim praćenjem mleka i sira obezbedimo maksimalan kvalitet našeg sira. Nismo podlegli iskušenjima da na jednostavan način proizvedemo sir: ne dodajemo kravlje mleko, ne koristimo boje ili konzervanse.  Naš sir je od 100% kozjeg mleka. Dolazno mleko se prerađuje što je brze moguće. U ne više od tri dana sirevi su gotovi i spremni za isporuku, osim zrelih sireva koji odlaze na odležavanje. Sireve isporučujemo nekoliko puta nedeljno, tako da na vašu trpezu dolaze izuzetno sveži sirevi. Kuvari najboljih restorana u Beogradu i Novom Sadu su dali visoku ocenu našem siru i mi smo ponosni da je naš trud dao rezultat. Mi smo “mala” mlekara, što je naša prednost, jer možemo lako da se prilagodimo potrebama i specijalnim zahtevima naših kupaca što se tiče ukusa naših sireva.