September 3, 2014

Sirevi

 

Polutvrdi sir

 

 

Njegova aroma je karakteristično zrela, a ukus prijatno aromatičan i blago slan. U osnovnoj varijanti, odličan je kao dodatak svim vrstama jela. Začinska varijanta ovog sira, sa mešavinom začinskog bilja (ruzmarin, vlašac i bosiljak) je sir koji odaje fantastičan miris i ukus začinskog bilja.  Za ljubitelje jačih aroma, tu je sir sa tucanom ljutom crvenom paprikom, sir sa biberom i sir sa sremušem, izuzetnog ukusa.

Ukoliko volite da mešate ukuse, tu je naš sir sa brusnicom, koji preliven medom predstavlja pravi doživljaj za vaše čulo ukusa.

Sir je dobre teksture, može se lako seći na oblike koji vam odgovaraju. Takođe je pogodan za rendanje. Može da bude veoma ukusna komponenta sendviča, hladnih jela i jela od sira ali se takođe može koristiti za divne salate.

Može se konzumirati kao predjelo ili na kraju obroka sa grožđem i orasima ili sa maslinama i maslinovim uljem.

Sir i vino

Preporučujemo da sa ovim sirevima uzivate u čarima i punoći belih vina koji imaju visok alkohol, bogate kiseline i vina koja su dugo vremena bila u bariku (Traminac, Souvignon Blanc ili Pinot Blanc) ali vredi pokušati i sa začinjenim vatreno crvenim vinom, sa slabim taninima i ne voćnim mirisom (Pinot Noir).

 

Kozji zreli sir

 

 

Zreli sir, beli sir u kriške, je tvrdi sir koji odležavanjem dobija ukus zrelog i suvog sira.  Ovaj sir ima jači ukus. Za ljubitelje kozjeg sira, nakon odležavanja od par meseci ovaj sir dobija prijatan slano-kiselkast ukus sa prizvukom kozjeg mleka.

Ovaj sir može da se konzumira kao predjelo, u raznim salatama (odlično se kombinuje sa kruškom) ili ga možete preliti maslinovi uljem i začinskim biljem. U svakom slučaju ima odličan ukus i punoću za uživanje u konzumiranju. Na Novosadskom sajmu 2016. godine dobio je Veliku zlatnu medalju za kvalitet.

Sir i vino

Preporučujemo da sa ovim sirom konzumirate crvena vina (Cabernet Souvignon, Cabernet Fran, Merlo, Vranac).

 

Kozji sir u hrastovini

 

 

Zreli kozji sir koji je odležao u hrastovini ima veoma specifičan ukus. Hrastovina je bogata taninima, poznata je po svojim antibakterijskim osobinama i iz tog razloga je dobra za zaustavljenje kvarenja.

Ovaj sir ima polutvrdu konzistenciju, pikantan ukus i miris. Na Novosadskom sajmu 2017. godine dobio je Veliku zlatnu medalju za kvalitet.

Sir i vino

Uz ovaj sir zaista divnog ukusa najbolje se slažu bela vina Sovinjon Blank ili Šardone. U svakom sučaju, bez obzira na preporuke, ne postoje striktna pravila koje se vino pije uz koji sir ili obratno. Svaki uživalac ima svoj ukus i treba da ga oformi probajući što više mogućih kombinacija. Odnosno, uz sir koji nam se sviđa probamo što više vrsta kvalitetnih vina. Najbolje je ono vino koje Vama daje najbolju kombinaciju sa vašim omiljenim sirom.

 

Kozji sir za grilovanje

 

 

Napravljen po specijalnoj recepturi koja omogućava fantastičan ukus
kozjeg sira koji se griluje, finog kremastog, puterastog ukusa. Može
da se griluje na roštilju ili u tiganju.

 

 

Kozji halumi sa lavandom

 

 

Kozji halumi sa lavandom je sir posebno fine konzistencije, blago
škripav, obogaćen nežni cvetovima lavande.

 

 

Mladi kozji sir

 

Gotovo2

 

Mladi sir je mekan, izrazito bele boje, sa primesama surutke, odlične teksture što omogućava da se lako reže. Mladi kozji sir možemo da konzumiramo samostalno ili kao sastojak toplih sendviča i spada u hranu koja je lagana. Mladi sir može da se kombinuje sa paradajzom, mladim ili crvenim lukom, ali je odličan i kao poslastica sa voćem ili žitaricama, pa čak i muslijem.  Može da se jede kao nezavisan oborok ili kao sastavni deo nekih jela.

Sir i vino

Preporučujemo da sa ovim svežim sirom konzumirate suva, jednostavna, sveža bela vina sa mekim kiselinama (Pinot blanc, Chardonnay, Italijanski rizling) kao i crvena vina koja su siromašna taninima (Pinot Noir, Portogizer).  Za sladokusce vredi probati ovaj sir sa bocom ružice ili sa svežim suvim šampanjcem.

 

Teglice

 

 

Ovaj proizvod sadrži GORSKI beli zreli kozji sir. Pored našeg sira koji je isečen na kockice veličine oko 1 cm x 1 cm, teglica sadrži još: začinsko bilje (bosiljak, ruzmarin, origano), zelene masline bez koštica, čili papričice, komadiće belog luka, biber u zrnu i sveže čisto devičansko maslinovo ulje. Zapremina teglice je 220ml. Proizvod ne sadrži nikakve aditive ni konzervanse.